MidHolland Metaaldetectors

Als Service Telt

Accessoires

De diverse accessoires die verkrijgbaar zijn voor detectoren zullen het zoekgemak en je ervaring vergroten.
 
Graafwerktuig
Je kunt een tuinschepje gebruiken maar er zijn diverse detector specifieke (RVS) schepjes te verkrijgen bij de dealer. Voor gebruik op het strand zijn er speciale zeefschepjes verkrijgbaar voor het graven in het losse zand.
Hoofdtelefoons
Een hoofdtelefoon met volume instelmogelijkheid is aan te raden om te gebruiken. Het gebruik van een hoofdtelefoon zorgt ervoor dat de batterijen langer mee gaan, je hoort de signalen beter en je trekt geen ongewenste aandacht. Veel detectors hebben geen volume instelmogelijkheid. Met de volumeknop op de hoofdtelefoon kan het geluid naar eigen wens ingesteld worden. Wij adviseren een MAZ of KOSS hoofdtelefoon vanwege de superieure kwaliteit.
Schotelbeschermkappen
De onderkant van de schotel heeft het meest te lijden, vooral in zanderige of steenachtige omgevingen. Een schotelbeschermkap kan over de onderkant van de schotel geklikt worden en zorgt ervoor dat er geen slijtage optreedt aan de schotel zelf.
Draagtassen
Breuk en beschadigingen treden vaker op bij de opslag en het reizen met de detector dan bij het zoeken. Een goede draagtas kan de detector goed beschermen tegen beschadiging en bovendien biedt de tas plaats voor een schep, extra batterijen enzovoort en zo heb je alles bij de hand als je gaat zoeken.
Schotelstabilisator
Het zoeken in water of in hoog gras kan ervoor zorgen dat de schotel niet meer evenwijdig met de grond staat. Een schotelstabilisator zorgt ervoor dat de schotel altijd in dezelfde stand blijft staan.
Pinpointer
Een pinpointer (een losse kleine plaatsbepalingsdetector) kan ervoor zorgen dat het voorwerp sneller gevonden word. De pinpointer reageert als hij op ongeveer 2-3 cm van de vondst gehouden word die bijvoorbeeld in de losse uitgegraven grond ligt.
Beschermhoes
Voor het elektronicakastje adviseren wij dringend een beschermhoesje aan te schaffen om beschadigingen en eventuele waterschade (veroorzaakt door regen) te kunnen voorkomen.
Vondstenschort
Er zijn ook stevige vondstenschorten te krijgen. Hierin kunnen de nog vuile vondsten en ook alle rommel zoals blikjes en dergelijke meegenomen worden zonder dat uw zakken vuil worden of beschadigen.
 
NB. Van alle merken metaaldetectors zijn zeer veel accessoires los verkrijgbaar. Van losse schotels, schotelbeschermkappen, hoofdtelefoons, accu’s, laders, RVS scheppen tot regenhoezen etc.
Ook zaken als bodywarmers, T-shirts en petten zijn van de meeste merken verkrijgbaar. Verder is ieder onderdeel van elk merk los verkrijgbaar, dus als u iets nodig heeft schroom niet om te bellen of te e-mailen. Wij helpen u graag verder maar -zoals u zult begrijpen- kunnen wij al deze accessoires niet kunnen opnemen in deze site.