MidHolland Metaaldetectors

Als Service Telt

Buitenland

Zoeken in het buitenland

 

In het buitenland gelden vaak andere regels voor detector gebruik dan in Nederland. Ga dus eerst na of dergelijke activiteiten, in het land van bestemming, wel zijn toegestaan. Anders zou het verblijf weleens langer kunnen gaan duren of meer gaan kosten dan u had ingeschat. U kunt deze informatie het beste schriftelijk opvragen bij de Ambassade van het betreffende land. Doe dit ruim op tijd, want er "werken" daar ambtenaren. Is de termijn te kort, probeer het dan telefonisch af te handelen. Een schriftelijke bevestiging is echter altijd beter. Leg in uw contact met de ambassade uit dat het u puur om de hobby te doen is, en het gebruik van het apparaat niet op professionele basis is.

Voordat u in de auto of op het vliegtuig stapt, moet u ervoor zorgen dat de detector in goede conditie is. Het is al gebeurd dat mensen hun zoeker niet meer uit elkaar konden nemen, door oxidatie in de steel. Als dit zich op het laatste moment  voordoet, heeft u een probleem.

Zorg voor goed opgeladen batterijen, en vergeet de lader niet mee te nemen. Koop een verloop stekker, in sommige landen is de stekkerdoos anders van vorm als bij ons, en kunt u de machine niet laden.

Zorg dat de detector goed verpakt zit, sommige merken hebben speciale koffers in hun assortiment, waar  ook een standaard flightcase is in de handel te verkrijgen. Natuurlijk voldoet een grote sporttas, indien u de detector als handbagage meeneemt, ook wel. Neem in geen geval uw schopje mee als handbagage in het vliegtuig. De douane ziet dit als een slagwapen, en mag dus niet onder handbereik aanwezig zijn. Stop deze dus in uw bagage koffer. Vergeet ook het aankoopbewijs niet, zodat u eventueel kan aantonen dat de detector van u is, en u al BTW en invoerrechten heeft betaald daarover.

Neem een stevig schopje mee. U kunt hiermee sputten, steken en kappen, en ze zijn nagenoeg onverwoestbaar. De grondomstandigheden zijn in de meeste buitenlanden letterlijk harder dan bij ons, uw normale huis-tuin-en-keuken schepje zal meestal snel dubbelgevouwen tussen de rotsen liggen, wat dus het einde van de speurtocht betekent. Gooi ook de gaten die u maakt weer netjes dicht, dit vanwege het fatsoen, en de veiligheid van mens en vee. Vraag altijd toestemming voordat u begint met zoeken, het strand is meestal wel vrij, en blijf weg van de archeologische sites.

Koop bij de plaatselijke VVV een goede kaart van de omgeving, en een lijst met musea. Als u die bezoekt kunt u een idee krijgen van de plaatselijke historie, en dus ook een leidraad door de geschiedenis. Dit voegt een extra dimensie toe aan uw zoektochten, u weet nu ook welke vondsten u kunt verwachten in het gebied van uw keuze. Dit helpt de vondsten in de juiste tijd te plaatsen, wat de determinatie ten goede komt. Vanzelfsprekend kunt u ook op het strand blijven, het eventuele gezin lekker relaxen in de zon, en genieten van de zee, de detectoramateur kan zichzelf optimaal uitleven met de hobby. Een perfecte combinatie!

 

Zoeken in Engeland

Metaaldetectors