MidHolland Metaaldetectors

Als Service Telt

Jongeren

 • Algemeen geldt in detectorland de gouden regel dat je onder de €200,00 niets moet kopen omdat in dit prijssegment  het "kinderspeelgoed" zit. Omdat we als MidHolland goed begrijpen dat deze "grens" voor kinderen  en sommige beginners wat aan de hoge kant ligt, hebben we moeite gedaan om detectoren te vinden die niet te duur zijn  maar waar we wel achter kunnen staan voor wat betreft diepgang. Uiteraard krijgt u niet een kwaliteitsdetector zoals u die bij de A-merken vindt, maar wie met minder genoegen kan nemen heeft aan onderstaande detectoren een goede keus.


 

 

  

 

Star track MD 318

 

md318-transp

 

Deze jongeren detector voldoet aan alle eisen die je van een metaaldetector kunt en mag verwachten.  De Star Track is op elke akker en op het strand inzetbaar en is erg gemakkelijk in de bediening van de knoppen. Naast een uitstekend diepte bereik (20 cm op een 20 eurocent) werkt de discriminatie (afwijzing van metalen welke je NIET  wil vinden) uitstekend. Indien de grond vervuild is met mineralen (zoals zout/ijzer en mest) heb je zelfs de mogelijkheid  om één en ander met de GROND knop weg te filteren.  De detector heeft een 25 cm open zoekschotel en een meter,  (de meter werkt niet zoals je zou verwachten maar geeft alleen een uitslag als er iets gevonden is.) De discriminatie (vermogen om ijzer af te wijzen) van deze detector is duidelijk beter dan die van menige metaaldetector uit China. Dus concluderend: de zoeker komt met meer leuke vondsten thuis en met minder rommel! Specificatie's:

   
 1. VLF Motion detector
 2. Voorzien van armsteun en hoofdtelefoontje
 3. Verstelbare ondersteel
 4. Licht gewicht
 5. Regelbaar diepte bereik (traploos)
 6. Metaal afwijzings knop (traploos)
 7. Semi automatische grondbalans
 8. Uitgevoerd met analoge meter
 9. Voeding: Twee negen volts batterijen
 10. Land en water(waad)detector
 11. 25 cm open zoekschotel (concentrisch)
 12. Instelbare steellengte
 13. Kleur: zwart
 14. Garantie: 1 jaar

 

Uit voorraad leverbaar

 • Prijs €125,00
md318-kast-transp


 

 

 

 

De Viking 10

 

Viking 10 frontViking 10

 

De Viking 10 is een A-merk detector voor een klein prijsje. Eindelijk een detector met kwaliteit voor onder de 200 euro!

Deze detector heeft in tegenstelling tot alle metaaldetectors uit China WEL een goede discriminatie.

Als beginner of kind wil je niet steeds ijzer opgraven omdat ijzer altijd roestig is en zelden of nooit nog mooi is. Je graaft immers vondsten op in de bovenste 30 cm van de grond en daar zit veel water en zuurstof. Al het ijzer roest dus helemaal weg.

Als je geen zoeker bent heb je waarschijnlijk geen idee hoeveel ijzer er in de grond zit maar neem maar van mij aan dat dit heel veel is!

 

Door iets meer uit te geven krijg je een detector die geen ijzer laat horen en waarmee je dus met veel meer mooie vondsten thuis komt. Het gevolg is dat de hobby leuk is én leuk blijft. Dit in tegenstelling tot een China detector waarbij de kans veel groter is dat hij snel op zolder ligt. Weg leuke hobby waarbij je heel veel buiten bent en ook nog veel leert van de geschiedenis van ons land! Echt zonde!

 

 

Specificaties:

 

VLF Motion detector

Voorzien van armsteun

 • Verstelbare ondersteel
 • Lichtgewicht
 • Regelbaar diepte bereik (traploos)
 • Metaal afwijzings knop (traploos)
 • Voeding: één negen volts batterij
 • Land en water(waad)detector
 • 25 cm dichte zoekschotel (concentrisch)
 • Instelbare steellengte
 • Kleur: zwart
 • Garantie: 2 jaar

 

 

Prijs: € 150,00